Kiselo mleko u aparatu za jogurt

Kiselo mleko u aparatu za jogurt
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
23 min.
Porcije
7
"Domaće kiselo mleko- brzo, jednostavno i ukusno"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 litar
  • kiselo mleko - 125 g
  • suvo mleko - 3 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte mleko u šerpu i prokuvajte ga. Sačekajte da se ohladi do 40 stepeni ili kada umočite prst da vas ne peče, nego da bude toplo.

Izvadite 1 kutlaču mleka i sipajte ga u posudicu. Stavite kiselo mleko i suvo mleko. Izmešajte metalnom žicom za mućenje da nema grudvica. Vratite smesu u mleko i ponovo izmešajte.

Teglice mašnice napunite i poređajte ih unutra bez zatvaranja poklopcima. Zatvorite velikim poklopcem i uključite uređaj. Sačekajte osam sati.

Isključite, zatvorite poklopčićima svaku teglicu i ostavite u frižideru na 4-5 sati ili na jednu noć.

Kiselo mleko u aparatu za jogurt je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: