Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svnjetina sa sosom od badema

Svnjetina sa sosom od badema

Svnjetina sa sosom od badema2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
5
"Ne šalimo se - jedan hleb vam neće biti dovoljan da uživate u ukusnom sosu"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • paprika - 1 suva, crvena
  • beli luk - 6 - 7 čenova
  • hleb - 1 - 2 kriške
  • bademi - 1 šaka (mogu i orasi)
  • luk - 1 glavica
  • belo vino - 1/2 šolje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Propržte svinjetinu da postane zlatasta. Sipajte vodu (da je pokrije) i skuvajte je.

U tiganju propržite crvenu suvu papričice. Izvadite i odvojte.

U istoj masnoći ispržite beli luk i izvadite u papriku.

Ispržit i bademe, ponovo izvadite. Na isti način i kriškicu hleba. Sve ovo odvojte u jedan tanjir.

U istom tiganju karamelizujte luk, iseckan na krupno i dodajte čašu belog vina. Kada alkohol ispari, isklučite ringlu.

Izvadite skuvano meso i dodajte sve isprženo iz tanjira koje ste odvojili u šerpu kod bujona. Pasatorom sve dobro pasirajte.

Vratite meso unutra i stavite ga na ringlu na pet minuta.

Svinjetina sa sosom od badema je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: