Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk od badema sa jagodama

Čizkejk od badema sa jagodama

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4989k431
Čizkejk od badema sa jagodama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
23/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ništa ne nedostaje ovom čizkejku osim još nekoliko viljuški da pomognu da nestane iz tanjira"

Potrebni sastojci

  • bademi - 1 šolja, mleveni
  • kokosovo ulje - 2 kašike, istopljeno
  • kakao - 1 kašičica
  • vanila - 1 komad
  • krem
  • jaja - 2 ili 3 komada
  • tečna pavlaka - 100 g
  • kisela pavlaka - 150 g
  • maskarpone - 150 g
  • krem sir - 250 g
  • bademi - 2 ili 3 kašike, samleveni
  • šećer - 100 g
  • istopljena čokolada
  • sveže jagode
* merne jedinice

Način pripreme

U secku sameljete bademe na krupno da se osećaju parčići ne u prah.

Topi se kokosovo ulje, pomešate sa mlevenim bademima, kakaom i vanilom.

Promešate dobro i oformite tanku koru u odgovarajućoj posudi za pečenje.

U posudu se muti tečna pavlaka i krem sir dok se ne stvore meki vrhovi.

Posebno se kratko umute maskarpone i kisela pavlaka.

U novoj posudi mutite jaja i šećer i svi sastojci se pomašaju sa bademima.

Prelivate koru kremom, pečete u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 30-40 minuta.

Izvadite i ohladite.

Servira se dekorisano sa parčićima isečenih jagoda i istopljenom čokoladom.

Čizkejk sa jagodama nije mnogo sladak, tako da za ljubitelje slađen može da se poveća količina šećera, ali ovako je dijetalnije.

Seče se nakon što jedan dan odstoji u frižideru i servira se čizkejk od badema sa jagodama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: