Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk Kinder Bueno

Čizkejk Kinder Bueno

Čizkejk Kinder Bueno
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Ovaj čizkejk ima vrtoglav ukus i raduje sva čula"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • keks - 18 komada
  • maslac - 50 g, kravlji
  • Za koru
  • krem sir - 125 g
  • tečna pavlaka - 250 ml
  • sveže mleko - 125 ml
  • šećer - 65 g
  • kinder bueno - 2 pakovanja sa po dva štapića (ukupno 6 štapića)
  • želatin - 4 lista
  • Za karamel
  • šećer - 1/2 šolje
  • maslac - 2 - 3 supene kašike, kravlji
  • tečna pavlaka - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu izmrvite keks i pomešajte ga sa istopljenim kravljim maslacem (ako vam se učini suvi, možete dodati malo svežeg mleka).

U tepsiju rasporedite koru od keksa i ostavite je u frižideru da se stegne dok pravite čizkejk.

U šerpi pomešajte krem sir, tečnu pavlaku, sveže mleko, šećer i stavite ga na ringlu.

Za to vreme izmrvite tri pakovanja (ili ukupno šest štapića kinder buena). Stavite i njih da se istope (ako se ne istope mnogo dobro, možete koristit pasator).

Kada provri, skinite sa vatre i ddoajte četiri lista želatina koje ste prethodno namočili u vodu i pripemili prema uputstvu.

Ostavite malo da se smesa hladi, pre nego što sipate u keks. Ostavite ga u frižideru da se stegne.

Tek sledećeg dana možete zaliti karamelom, a on se sprema na sledeći način: Stavite malu posudu na ringlu blago da se zagreje i sipajte šećer sa maslacem i napravite karamel (pazite da ne izgori).

Čim bude gotov, dodajte tečnu pavlaku i mešajte dok se karamel ne istopi sto posto.

Po ukusu podseća na tofi bombone. Sipajte gotov karamel na čizkejk i vratite u frižider na nekoliko sati da se stegne.

Čizkejk Kinder Bueno je mnogo ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: