Način pripreme
U posudu izmrvite keks i pomešajte ga sa istopljenim kravljim maslacem (ako vam se učini suvi, možete dodati malo svežeg mleka).
U tepsiju rasporedite koru od keksa i ostavite je u frižideru da se stegne dok pravite čizkejk.
U šerpi pomešajte krem sir, tečnu pavlaku, sveže mleko, šećer i stavite ga na ringlu.
Za to vreme izmrvite tri pakovanja (ili ukupno šest štapića kinder buena). Stavite i njih da se istope (ako se ne istope mnogo dobro, možete koristit pasator).
Kada provri, skinite sa vatre i ddoajte četiri lista želatina koje ste prethodno namočili u vodu i pripemili prema uputstvu.
Ostavite malo da se smesa hladi, pre nego što sipate u keks. Ostavite ga u frižideru da se stegne.
Tek sledećeg dana možete zaliti karamelom, a on se sprema na sledeći način: Stavite malu posudu na ringlu blago da se zagreje i sipajte šećer sa maslacem i napravite karamel (pazite da ne izgori).
Čim bude gotov, dodajte tečnu pavlaku i mešajte dok se karamel ne istopi sto posto.
Po ukusu podseća na tofi bombone. Sipajte gotov karamel na čizkejk i vratite u frižider na nekoliko sati da se stegne.
Čizkejk Kinder Bueno je mnogo ukusan.