Kinder oblanda

Marija MilovanovićMarija Milovanović
Šegrt
2817666
Kinder oblanda
Fotografije: Marija Milovanović
1 / 2
20/03/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
27 min.
Porcije
8
"Čim čijemo reč kinder, znamo da će biti nešto fantastično"

Potrebni sastojci

  • šećer - 250 g
  • margarin - 200 g
  • biljno mleko u prahu - 350 g
  • kakao - 4 s.k.
  • oblande - 3 lista
  • voda - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Šećer i vodu staviti u šerpu i kuvati na laganoj vatri. Kada provri kuvati još 7 minuta.

Skloniti sa vatre i dodati margarin isečen na kockice. Odmah mutiti mikserom da smesa postane penasta.

Dodati mleko u prahu i mutiti dok ne počne da se odvaja od zidova posude.

Smesu podeliti na 2 dela, u jedan deo dodati kakao i mutiti još malo da se sjedini.

Filovati oblande, mora se brzo raspoređivati fil, jer se steže, pa se oblande neće lepo zalepiti.

Nafilovane oblande opteretiti nečim teškim da bi se zalepile i ostaviti da stoji preko noći. Sutradan seći na željene oblike.

Prijatno uz Kinder oblandu!

Pošto se moj ručni mikser pokvario, morala sam da nađem drugi način da pripremim ovaj slatkiš. Koristila sam žicu za mućenje mišljenja da će me ruka danima boleti od mućenja, ali sam se prevarila. Malo teže se dobija penasta smesa sa početka, ali se mleko u prahu jako lako umuti i ne ostaju grudvice, ono čega sam se najviše plašila.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: