Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Jela pod sačem»Svinjske grudi na saču sa povrćem

Svinjske grudi na saču sa povrćem

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Svinjske grudi na saču sa povrćem4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Kada vam doktor kaže da se bacite na povrće, a vi ne možete da zamislite sto bez mesa - prelazimo na ovu ukusnu varijantu"

Potrebni sastojci

  • svinjske grudi - 600 g
  • paprika - 2 komada, slatka
  • luk - 1 glavica
  • šampinjoni - 200 g
  • slanina - 200 g, za kuvanje
  • ras el hanut - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 6 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro namažite sač sa malo ulja. Odvojeno dobro namažite svinjske grudi uljem i začinite solju i začinom ras el hanut* (arapski začin, mešavina korijandera, đumbira, kumina, cimeta, kurkume, bibera, oraščića i pimenta).

Stavite u sač i stavite u hladnu rernu. Zagrejte na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta.

U međuvremenu očistite povrće i isecite - pečurke i luk na polumesece, paprike na tanke trake, a slaninu na male parčiće.

Zagrejte 2 kašike ulja u tiganju i zapržite povrće oko 15 minuta tek toliko da odvoji tečnost.

Izvadite iz tiganja i pomešajte sa slaninom isečenom na male parčiće.

Nakon što istekne vreme pečenja grudi izvadite iz sača i pospite povrćem sa slaninom oko grudi i preko njih. Dopecite još oko 20 minuta.

Servirajte meso sa povrćem sa slaninom i krompir pireom.

Svinjske grudi na saču sa povrćem su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: