Način pripreme
Sremuš je zdrav vesnik proleća. Moćna lekovita svojstva čuče u toj biljci. Ona ima sve osobine belog luka, ali je nežnije arome, korisna je i lekovita.
Operite listiće sremuša, iskidajte ih na krupno i stavite ih u posudu nutribuleta (ručni mikser, multipraktitk, secko) zajedno sa kiselim mlekom, maslinovim uljem i solju. Blendirajte.
Oljuštite krastavac i isecite ga na sitne kocke (kao za mlečnu salatu). Isecite mladi luk na sitno.
Stavite u duboku posudu sitan sir, krastavac, luk i zelenu blendiranu smesu. Promešajte dobro.
Ostavite zdrav namaz da odleži u frižideru bar sat.
Servirajte ukusan namaz sa belim lukom na odgovarajući način sa posutim semenkama ili orašastim plodovima.
Nek vam je ukusno uz ovaj zdrav namaz sa sitnim sirom i sremušem!