Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileće belo meso sa sosom od pečuraka

Pileće belo meso sa sosom od pečuraka

Pileće belo meso sa sosom od pečuraka
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Začudićete se koliko je sočno ovo pileće belo meso u društvu sosa od pečuraka"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 800 g
  • pečurke - 300 g
  • brašno - 3 supene kašike
  • maslac - 3 supene kašike
  • sveže mleko - 3 šolje
  • biber - 1 prstohvat
  • senf - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Izlupajte pileće grudi da ih istanjite i pržite u tiganju sa malo maslaca. Stavite poklopac i pripremajte dok ne budu gotovo.

Očišćene i isečene pečurke propržite u tiganju sa malo maslaca.

Za sos zapržite brašno u 3 supene kašike maslaca i nakon što dobije braonkastu boju razredite sa mlekom uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.

Začinite sos senfom, kao i začinima po izboru - peršun, majčina dušica ili mirođija.

Servirajte porcije piletine prelivene sosom od pečuraka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: