Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Zapečena jela»Pileće belo meso sa mlincima

Pileće belo meso sa mlincima

Eva ZelenkaEva Zelenka
Početnik
6929394
Pileće belo meso sa mlincima
Fotografije: Eva Zelenka
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Naš iubor uz ovo jelo bi bio belo vino, a vaš?"

Potrebni sastojci

  • pileće belo meso - 600 g
  • šampinjoni - 200 g
  • paradajz - 1 komad
  • paprika babura - 1 komad
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • mast - 1 s.k.
  • so - 1 k.k.
  • biber - po ukusu
  • mlinci - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće belo meso oprati i seći na tanke šnicle. Posoliti i pobiberiti.

Vatrostalnu činiju namazati mašću pa slagati povrće. Luk seckan krupno, paradajz sečen, papriku na trake i šampinjone na listiće. Na povrće ređati pileće šnicle.

Prekriti folijom i peći meso na 200 stepeni oko 50 minuta. Povrće će lepo pustiti saft.

Mlince kuvati par minuta u vodi. Dodati u jelo. Druga varijanta da se mlinci dodaju u saft i tamo skuvaju. Obe varijante su dobre.

Pileće belo meso sa mlincima servirati toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: