Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Bundeva sa kačkavaljem u rerni

Bundeva sa kačkavaljem u rerni

ZoriZori
Guru
8932865k
Bundeva sa kačkavaljem u rerni1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ovakvo zapečeno jelo niste probali do sada - sa bundevom je, slano je, neverovatno je ukusno"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1/2 komada, srednje veličine
  • luk - 4 glavice
  • paradajz - 5 komada
  • brašno - 3 kašike
  • ulje - za prženje
  • Za preliv
  • maslac - 1/2 paketića, /oko 60 g/
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 2 šolje
  • Za posipanje
  • peršun - 1 veza
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite semenke bundeve, oljuštite koru i isecite je na komade debljine oko 1 cm i dužine 5-6 cm.

Dobro ih uvaljajte sa svih strana u brašno i propržite u vrelom ulju.

Oljušteni luk sitno iseckajte i propržite na istoj masnoći. U nauljenu tepsiju prvo poređajte komade bundeve.

Na to stavite proprženi crni luk, poređajte paradajz isečen na kockice, dodajte peršun /sitno iseckan/ i na kraju pospite rendanim kačkavaljem.

U tiganju otopite maslac, dodajte mleko i umućena jaja. Prelijte smesu preko posude.

Pecite zapečeno jelo u zagrejanoj rerni.

Bundeva sa kačkavaljem u rerni je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: