Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečena bundeva»Bundeva sa medom i cimetom u rerni

Bundeva sa medom i cimetom u rerni

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Šegrt
5114457
Bundeva sa medom i cimetom u rerni
Fotografije: Niki Zhelyazkova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
1 min.
Ukupno
21 min.
Porcije
10
"Omiljena pečena bundeva sa medom i cimetom - greh je da je ne probate"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 kg
  • med - 4 kašike
  • šećer - 4 - 5 kašika
  • cimet - 2 kašičice
  • voda - 0, 5 šoljice, topla
  • orasi - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu isecite na kockice. Prelijte je sa 2 kašike meda i dodajte još 4-5 kašika šećera.

Ako želite, šećer možete izbaciti i dodati samo 4 kašike meda.

Sve pospite cimetom. Dodajte samo malo tople vode.

Po želji, možete dodati seckane orahe.

Sve ubacite u duboki pleh i pecite u rerni na 180 stepeni bar 1 sat.

Proverite nakon jednog sata da li je bundeva gotova.

Pečena bundeva je izuzetna!

Prijatno uz ovu bundevu sa medom i cimetom u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: