Bundeva u rerni

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
55214332209
Bundeva u rerni1 / 4
17/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
"Ima mnogo načina da spremite bundevu, ali pečena u rerni je naš favorit"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 kg, violina, očišćena od semenki
  • šećer - 1 šolja
  • orasi - 100 g, namrvljeni
  • suvo voće - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćena bundeva se iseče na parčiće i blanšira se nekoliko minuta u vreloj vodi. Ocedi se i poređa u posudu za pečenje korom na gore.

U posudu se dolije šolja vode sa 1 kašikom šećera rastvorenom u njoj. Peče se u umerenoj rerni dok ne omekša.

Nakon toga bundeva se okreće korom na dole, posipa se orasima i šećerom i dopeče se dok se šećer blago ne karamelizuje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: