Način pripreme
Mocarela je vrsta koja je tvrda kao kačkavalj! Prodaje se u kalupu ili narendana u pakovanju.
Grisine su savršene za putovanja, posao ili gledanje filma!
Koristim ovo testo za pravljenje keto pogačica, pereca i drugih stvari. Danas sam pravila keto grisine.
Narendajte mocarelu i istopite krem sir na pari ili mikrotalasnoj pećnici na 2 minuta. Izvadite i promešajte špatulom. Dodajte jaje i mešajte dok se ne sjedini. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo. Takođe možete dodati različite začine po ukusu.
Umesite testo, umotajte ga u foliju i ostavite u frižideru 30 minuta. Zatim otkinite komad testa, oblikujte grisine i stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje ili silikonskom prostirkom.
Izmerite celo testo i podelite sa 24. U ovom slučaju, dobio sam 17-18 komada. Testo isecite, prvo rukama oblikujte crva. Onda pritisnite prstima i oblikujte grisine. Naravno, možete ga dizajnirati na svoj način.
Pecite različite grisine na 180 stepeni u zagrejanoj rerni. Peku se brzo, pazite na njih. Rerna mi je na gas, drugačije peče i zato ih okrećem.