Način pripreme
Pomešamo brašno sa solju i maslinovim uljem dok se ne dobiju mrve. Dodajem nekoliko kašika hladne vode dok se ne oblikuje sipljivo testo. Uvijam u foliju i ostavljam u frižideru na barem 30 minuta.
Dok čekam testo, paradajz i mocarelu sečem na kriškice. Ako koristim svež bosiljak, i on se secka.
Rernu zagrevam na 180°С sa gornjim i donjim grejačem.
Vadim testo i razvijam dok ne dobijem željenu debljinu (ne sme da bude ni previše tanko, ni previše debelo).
Razvijeno testo prebacujem u tepsiju, obloženu papirom za pečenje pazeći, zato što testo od maslaca veoma lako može da se slomi.
Ređam mocarelu, posipam bosiljkom i stavljam paradajz, ostavljajući krajeve bez nadeva.
Posipam solju i biberom. Pažljivo savijam krajeve slanog galeta, premazujem ih umućenim jajetom i stavljam da se peče dok se ne uhvati zlatna korica.
Galet sa mocarelom i paradajzom je savršen branč. Unikatno ukusno, a ostim toga ide uz belo vino :)