Način pripreme
U posudi se metalnom žicom za mućenje umute 3 komada krupnijih jaja sa malo soli.
Dodaje se istopljeni maslac, izrendani sir, sitan sir. Promeša se i dodaje se laneno brašno, prašak za pecivo i na kraju kokosovo brqašno.
Sipa se na kraju, jer još kada ga dodate, promešate, smesa postaje gusta.
Otkine se mala lopta testa, spljeska se i u sredinu se stavi kockica mocarele.
Ponovo se oblikuje lopta i pripremljene pogačice se ređaju u tepsiju jedna do druge na papiru za pečenje.
Keto pogačice se peku u ugrejanoj rerni na 180°C otprilike 30-35 minuta dok se ne dobije zlatkasta boja.
Vade si i blago ohlađene mogu da se probaju, najbolje je da se ovaj ukusni keto doručak jede uz kiselo mleko!
Polovina kokosovog brašna može da se zameni bademovim.
Ako brzo počinje da rumeni, prekriva se folijom, da ne izgori!