Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa mocarelom i pečurkama

Lazanja sa mocarelom i pečurkama

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Lazanja sa mocarelom i pečurkama1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Uzmite kore za lazanju i dođite - danas smo u Italiji i prijatno ćemo vas iznenaditi isprobanim receptom"

Potrebni sastojci

  • kore za lazanju - 8 komada
  • maslac - 50 g
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • luk - 2 glavice
  • belo vino - 4 kašike, suvo
  • beli luk - 2 čena
  • pečurke - 500 g
  • pavlaka - 4 kašike
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • paprike - 2 komada, crvene, pečene
  • spanać - 125 g, bejbi
  • mocarela - 125 g
  • parmezan - 50 g
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte kore za lazanju u posoljenoj vodi, ocedite i poređajte četiri u podmazanu posudu za pečenje.

Istopite maslac i maslinovo ulje, dodajte isečen luk i zapržite ga. Dodajte pečurke i izdinstajte ih 5 minuta.

Dodajte pavlaku, vino i majčinu dušicu, začinite solju i biberom. Sipajte smesu preko kora i dodajte po malo isečenih pečenih paprika, kao i pola isečenog spanaća.

Stavite odozgo preostale kore lazanje, pospite preostalim spanaćem, kriškama mocarele i preostalom smesom od pečuraka. Pospite parmezanom i zapecite u zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: