Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Prolećna domaća pica

Prolećna domaća pica

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5029k435
Prolećna domaća pica
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 5
16/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ideja za brzo i ukusno jelo - prolećna pica za celu porodicu"

Potrebni sastojci

  • voda - 200 ml
  • suvi kvasac - 7 g
  • so - 1 ravna, kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • brašno - 500 g
  • nadev
  • spanać - 2 šake, svež
  • mladi luk - 2 struka
  • nana - 3 - 4 lista, sveža
  • masline - 10 komada
  • ljutenica - 3 kašike
  • origano
  • mocarela - 120 g
  • kačkavalj - 100 g
  • ulje - 1 - 2 kašike, za povrće
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivira se kvasac, pri čemu se meša u mlakoj vodu sa šećerom i ostavlja kratko da naraste.

Sa preostalim sastojcima se zamesi srednje meko testo za picu, pokria se folijom i ostavlja da odstoji.

U tiganjčetu se zagreva ulje, dinsta se 4-5 minuta isečen spanać i mladi luk sa prstohvatom soli.

Sklanja se sa ringle, dodaju se listovi sveže nane.

Gotovo testo se razvlači u namazanu posudu za pečenje od 28 cm, ne razvlači se oklagijom već prstima.

Maže se ljutenicom, posipa origanom, ređaju se masline, parčići mocarele, zeleni nadev i odozgo se prekriva kačkavaljem.

Pečemo domaću picu u rerni zagrejanoj na 170 stepeni 20 minuta dok ne bude gotova.

Prolećna domaća pica se servira isečena - velika đakonija!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: