Način pripreme
Zagrejte gaziranu vodu i u njoj rastvorite sveži kvasac. Dodajte so i šećer. Dobro promešajte i ostavite 10 minuta da se aktivira kvasac.
U smesu dodajte maslinovo ulje i prosejano brašno. Umesite meko testo, koje premažite maslinovim uljem i ostavite da odmori 2-3 sata.
U nauljenu tepsiju razvucite nadošlo testo, tako što prstima pritiskate krajeve da se dobije korica.
U posudi promešajte paradajz pire, domaću ljutenicu i kečap. Premažite testo ovom smesom. Odozgo pospite na kockice nasečenu salamu, kukuruz, narendani sir i masline.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kada je skoro pečena, picu izvadite i pospite je narendanim kačkavaljem. Vratite je ponovo u rernu dok se kačkavalj ne zapeče.
Gotovu domaću picu pospite origanom.
Prijatno!