Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od Povrća»Sveža Đurđevdanska salata

Sveža Đurđevdanska salata

ZoriZori
Guru
7292375k218
Sveža Đurđevdanska salata
Fotografije: Zori
1 / 4
05/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Mekana jagnjetina najbolje ide uz svežu Đurđevdansku salatu"

Potrebni sastojci

  • kiseljak - 2 šake mladih listova
  • mladi luk - 2 - 3 stabljike
  • mladi beli luk - 2 struka
  • čeri paradajz - 500 g
  • krastavci - 2 komada
  • sok od limuna - 1/2 komada (sok)
  • limun - 2 kriške
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • med - 1 kašičica, od maslačka
  • so - po ukusu
  • masline - 2 komada
  • peršun - 1 - 2 grančice
* merne jedinice

Način pripreme

Kiseljak, mladi beli i crni luk se operu i grubo iseckaju.

Krastavce oljuštite i isecite na kockice, čeri paradajz presecite na polovine ili četvrtine prema veličini i sve izmešajte u posudi za salatu.

U posebnoj posudi pripremite preliv – pomešajte sok od limuna sa medom od maslačka, intenzivno mešajući dok se potpuno ne istopi, dodajte so po ukusu i maslinovo ulje.

Salatu od povrća začinite pripremljenim prelivom i podelite na dva tanjira.

Ukrasite maslinom, kriškom limuna i grančicom svežeg peršuna.

Sveža Đurđevdanska salata je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: