bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Kavarma»Kavarma sa svinjetinom i prazilukom

Kavarma sa svinjetinom i prazilukom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Početnik
488163k19
Kavarma sa svinjetinom i prazilukom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
05/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Nalijte crno vino i sedite za sto dok je kavarma još topla!"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 500 g
  • praziluk - 3 struka
  • paprike - 5 - 6 komada (pečene)
  • pečurke - 250 g
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • mast - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica (ili po ukusu)
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo počnite sa paprikom. Ispecite je i oljuštite. Možete koristiti i pečene paprike iz konzerve.

Praziluk i pečurke očistite i iseckajte.

Isecite svinjetinu na komade.

U dubokom tiganju ili loncu zagrejte ulje i svinjsku mast. Pržite meso dok ne porumeni, povremeno mešajući.

Izvadite meso i stavite ga na dno zemljane posude.

Na istoj masti pržite praziluk 7-8 minuta dok ne omekša. Zatim dodajte paprike i pečurke. Pržite i njih nekoliko minuta dok sva tečnost ne ispari i ostane samo masnoća.

Dodajte začine i so po ukusu. Dodajte 1 šolju vrele vode.

Ostavite na šporetu 5 minuta, pa kavarmu prebacite u glinenu posudu kod mesa.

Po želji stavite 1-2 ljute paprike u kavarmu sa svinjetinom i prazilukom u đuvečari.

Kavarmu od svinjetine pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 1 sat, dok meso ne bude gotovo.

Jelo poslužite toplo, uz čašu crnog vina.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: