Način pripreme
Prvo počnite sa paprikom. Ispecite je i oljuštite. Možete koristiti i pečene paprike iz konzerve.
Praziluk i pečurke očistite i iseckajte.
Isecite svinjetinu na komade.
U dubokom tiganju ili loncu zagrejte ulje i svinjsku mast. Pržite meso dok ne porumeni, povremeno mešajući.
Izvadite meso i stavite ga na dno zemljane posude.
Na istoj masti pržite praziluk 7-8 minuta dok ne omekša. Zatim dodajte paprike i pečurke. Pržite i njih nekoliko minuta dok sva tečnost ne ispari i ostane samo masnoća.
Dodajte začine i so po ukusu. Dodajte 1 šolju vrele vode.
Ostavite na šporetu 5 minuta, pa kavarmu prebacite u glinenu posudu kod mesa.
Po želji stavite 1-2 ljute paprike u kavarmu sa svinjetinom i prazilukom u đuvečari.
Kavarmu od svinjetine pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 1 sat, dok meso ne bude gotovo.
Jelo poslužite toplo, uz čašu crnog vina.
Prijatno!