Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kavarma»Kavarma sa prazilukom i šniclama

Kavarma sa prazilukom i šniclama

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
643932k
Kavarma sa prazilukom i šniclama
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Drugačija, ali ipak mnogo ukusna kavarma - ovaj put i sa šniclama."

Potrebni sastojci

  • šnicle - 4 komada, od vrata ili kotlet
  • praziluk - 1 struk
  • beli luk - 2 - 3 čena ili 1 veza svež
  • paradajz - 1 kutija mala
  • pečurke - 250 g
  • ulje
  • čubar
  • biber
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle zapečemo sa obe strane na umerenoj vatri, a nakon toga stavljamo na toplo. U masnoći iz prženja dinstamo praziluk dok ne omekša, beli luk, paradajz i pečurke.

Sastojke začinimo čubrom, biberom i alevom paprikom. Prebacujemo u pleh, dodajemo šnicle, pokrivamo sosom, uvijamo folijom i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 1 sat.

Posle skidamo foliju i kavarmu sa prazilukom i šniclama pečemo dok jelo ne ostane samo na masti.

Pogledajte još kako da napravite tradicionalnu svinjsku kavarmu ili omiljenu pileću kavarmu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: