Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kavarma»Pileća kavarma sa prazilukom i pečurkama

Pileća kavarma sa prazilukom i pečurkama

Pileća kavarma sa prazilukom i pečurkama
Fotografije: Albena Asenova-Piseva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Pileća kavarma sa prazlukom i pečurkama - omiljeno jelo ljubitelja mesa, možete ga servirati uz omiljeno piće i uživati u svakom zalogaju."

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • ulje
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 1 struk
  • paprike - 1 komad, zelena
  • pečurke - 200 g
  • belo vino - 100 g
  • biber - 1/4 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • lovorov list - 2 komada
  • paradajz - 80 g, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Meso za kavarmu isečemo na ivicei pržimo u ugrejanoj masnoći.

Obični luk sečemo na polumesec, a praziluk na krugove, pečurke na kriške, a papriku na kockice.

Kad meso pobeli dodajemo isečeno povrće. Promešamo nekoliko puta i kad počne da mekša sipamo malo belog vina.

Dodajem so po ukusu, lovorov list, biber i alevu papriku. Nakon što alkohol ispari stavljamo mleveni paradajz.

Pileću kavarmu sa prazilukom i pečurkama kuvamo dok ne ostane na masti, nakon toga je spremno za serviranje.

Pogledajtej oš kako da napravite ćureću kavarmu ili omiljenu svinjsku kavarmu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: