Način pripreme
Meso isečemo na kockice (na zalogaje), a crni luk ne mnogo sitno.
Ugrevamo mast i u njoj kratko propržimo meso, samo dok ne pobeli. Izvadimo rešetkastom kašikom.
U istu mast stavljamo isečeni luk i sitno iseckan beli luk i propržimo dok se ne karamelizuje. Vraćamo meso i dodajemo vino i malo posle toga paradajz pire - vino i paradajz pire će deglazirati smesu i kiseline, rastvoriće braon komade mesa koji su se zalepili za tignaj, i luk, koji daju odličan ukus mesu.
Dodajemo začine. Ostavljamo jelo ispod poklopca dok meso ne bude gotovo.
Za to vreme pripremamo omlete - za recept vam je potrebno 4 omleta.
Umutimo jaja viljuškom. Ugrevamo maslac u tiganju - kad počne da se pojavljuje pena sipamo jaja.
Pečemo sa obe strane, stavljamo na tanjir, stavljamo deo kavarme, poklopimo na pola i stavljamo malo kavarme odozgo.