bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Kavarma»Kavarma sa svinjetinom u omletu

Kavarma sa svinjetinom u omletu

Diana AndrovaDiana Androva
Početnik
6423265
Kavarma sa svinjetinom u omletu
Fotografije: Diana Androva
1 / 2
11/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Kavarma, od koje svako želi da sipa dodatno"

Potrebni sastojci

  • za kavarmu
  • svinjsko meso - 500 g
  • luk - 2 glavice
  • crveno vino - 3 supene kašike
  • paradajz pire - 1 šolja za kafu
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • biber
  • čubar
  • aleva paprika
  • za 1 omlet
  • jaja - 4 komada
  • so - 1 prstohvat
  • maslac - 1 kriška
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isečemo na kockice (na zalogaje), a crni luk ne mnogo sitno.

Ugrevamo mast i u njoj kratko propržimo meso, samo dok ne pobeli. Izvadimo rešetkastom kašikom.

U istu mast stavljamo isečeni luk i sitno iseckan beli luk i propržimo dok se ne karamelizuje. Vraćamo meso i dodajemo vino i malo posle toga paradajz pire - vino i paradajz pire će deglazirati smesu i kiseline, rastvoriće braon komade mesa koji su se zalepili za tignaj, i luk, koji daju odličan ukus mesu.

Dodajemo začine. Ostavljamo jelo ispod poklopca dok meso ne bude gotovo.

Za to vreme pripremamo omlete - za recept vam je potrebno 4 omleta.

Umutimo jaja viljuškom. Ugrevamo maslac u tiganju - kad počne da se pojavljuje pena sipamo jaja.

Pečemo sa obe strane, stavljamo na tanjir, stavljamo deo kavarme, poklopimo na pola i stavljamo malo kavarme odozgo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: