Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Kavarma»Kavarma sa svinjetinom i vrganjima

Kavarma sa svinjetinom i vrganjima

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215341k60
Kavarma sa svinjetinom i vrganjima
Fotografije: Anika Voit
1 / 3
21/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Svinjska kavarma sa vrganjima - klasika"

Potrebni sastojci

  • svinjski but - 700 g
  • pečene paprike - 3 komada, crvene
  • luk - 2 glavice
  • vrganji - 100 g (koristila sam zamrznute)
  • sok od paradajza - 150 g
  • aleva paprika - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • čubar - po ukusu
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski but se iseče na kocke.

U tiganju sa zagrejanim uljem se zaprži meso za svinjsku kavurmu dok ne postane zlatasto.

Čim je gotovo izvadi se i odvaja sa strane.

U istoj masnoći se dinsta prethodno očišćen i na polumesece isečen luk.

Čim omekša dodaju se na lente isečene pečene paprike i vrganji (ako koristite sveže, isecite ih na parčiće).

Dinstaju se minut i jelo sa svinjetinom se dopunjuje sokom od paradajza i začinima.

Meso se vraća u ostale sastojke, sipa se malo vode u ovu sočnu kavurmu i ostavlja se na slaboj vatri oko sat.

Imate neverovatno ukusnu kavarmu sa svinjetinom i vrganjima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: