Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Brzo marinirane svinjske grudi na roštilju

Brzo marinirane svinjske grudi na roštilju

Maria GeorgievaMaria Georgieva
Početnik
4116
Brzo marinirane svinjske grudi na roštilju
Fotografije: Maria Georgieva
1 / 2
08/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Najbolji način da pripremite svinjske grudi? ... razme se, na roštilju"

Potrebni sastojci

  • svinjske grudi - 600 - 700 g
  • so
  • biber
  • beli biber
  • maslinovo ulje
  • soja sos
  • đumbir - oko 10 g
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte u posudi oko 50-60 ml maslinovog ulja zajedno sa 2 kašike soja sosa.

Dodajte prstohvat svakog od navedenih začina i đumbir, izgnječen u presi za beli luk ili veoma sitno iseckan.

Komade svinjskih grudi dobro uvaljajte u smesu sa svih strana i prekrijte prozirnom folijom, pa ostavite oko 25-30 minuta.

Meso pecite na jakom roštilju dok ne bude gotovo.

Brzo marinirane svinjske grudi na roštilju se služe uz prilog po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: