Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Farfale sa dimljenim lososom

Farfale sa dimljenim lososom

Chef I.TodorovChef I.Todorov
Početnik
327
Farfale sa dimljenim lososom
Fotografije: Chef I.Todorov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Farfale sa dimljenim lososom je uvek garantovano ukusan recept za ručak ili večeru"

Potrebni sastojci

  • farfale - 210 g, skuvan, što je (120 g sirovog)
  • maskarpone - 100 g
  • bujon od povrća - 75 ml
  • špargle - 25 g (naseckane po dužini u malim kriškama)
  • dimljeni losos - 75 g (naseckan na kriške)
  • grašak - 10 g
  • biljke - 5 g, sveže (bosiljak, srmeuš, mirođija)
  • bejbi spanać - 10 g
  • limunov sok - 1 ml
  • so
  • crni biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte 120 g Farfale prema uputstvima na pakovanju paste (otprilike 10 minuta).

U blago zagrejanom tiganju sa masnoćom propržite grašak i špargle otprilike minutu, dve.

Prebacite tiganj sa zagrejane ringle na otprilike nekoliko sekundi i dodajte maskarpone, bujon od povrća i miks svežih začina.

Vratite tiganj na ringlu i nežno izmešajte smesu dok se maskarpone ne istopi i dok se ne dobije jedna homogena smesa.

Dodajte dimljeni losos i već skuvanu pastu u tiganju i kuvajte otprilike 3 minuta dok pasta ne upije sos.

Pre nego što servirate već gotovu testeninu sa ribom, dodajte u tiganj bejbi spanać i limunov sok, začinite solju i crnim biberom.

Već ste spremni da servirate farfale sa dimljenim lososom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: