Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Kajgana»Kajgana sa dimljenim lososom i tartufima

Kajgana sa dimljenim lososom i tartufima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Kajgana sa dimljenim lososom i tartufima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
6 min.
Ukupno
11 min.
Porcije
2
"Kajgana, ali u očaravajućoj, prefinjenoj i aromatičnoj varijanti"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada, XL
  • dimljeni losos - 100 g
  • orasi - oko 50 g
  • tartufi - 2 kašičice, izrenani ili izgnječeni
  • sušeni paradajz - 4 - 6 komada
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

1. Ugrejte maslinovo ulje na umerenoj vatri i u njega razbijte jaja. Sačekajte da pobele po ivicama i onda promeđajte/iskidajte. Ne treba da dobijete kašu, neko kao iskidane.

2. Pecite orahe na suvom tiganju, iskidajte ih krupnije i dodajte u jaja zajedno sa sušenim paradajzom, prethodno natopljenim ili mariniranim iz konzerve.

3. Stavite dve kašičice rendanih crnih tartufa i promešajte.

4. Rasporedite na dve porcije i u svaku stavite dimljeni losos, prvo uvijte svaki file u rolat, a posle isecite na manje rolate.

* Ja ne dodajemo so u jelo pošto koristim marinirani sušeni paradajz koji je slan, takođe i losos je dovoljno slan. Ako dodajete so u jaja, budite pažljivi.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: