Način pripreme
Priprema hleba
Na dasci pažljivo skinite korice sa svake kriške hleba, pa ih oklagijom istanjite dok ne budu željene debljine.
Napravite dijagonalni rez na svakoj kriški od jedne strane do sredine. Zatim se motaju kao korpice i stavljaju u pleh za mafine.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumene i ne postigne željenu čvrstinu.
Priprema krema
U posudu stavite krem sir, maslinovo ulje, so i biber (po ukusu). Sve ovo se promeša dok se ne dobije homogena smesa.
Dekoracija korpica:
U već pečene korpice stavite parče dimljenog lososa, pa dodajte po kašiku krema dok se korpa ne napuni. Po želji ukrasite maslinom ili nečim drugim.
Ostavljaju se malo da se stegnu i ohlade i mogu se poslužiti korpice dimljenog lososa i krem sira.
Pogledajte još ideja za praznična predjela i naučite kako da napravite korpicu od testa.