Način pripreme
U šerpu na ringlu se stavlja 500 ml svežeg mleka. U mleko se dodaje i kravlji maslac. Sačeka se da smesa provri i nakon toga se ostavlja na niskom stepenu.
U posudi se mute žumanca mikserom dok ne pobele. Dodaje se skrob, organski kakao i šećer u kristalima i na kraju se dodaje i drugi deo svežeg mleka otprilike 100 ml. I ponovo se muti mikserom.
Dobijena smesa se dodaje u ključalo sveže mleko, tako što se neprestano meša. Odmah nakon što mleko počne da ključa, smesa se skida sa ringle.
Šerpa se stavlja u posudu sa hladnom vodom, čokolada se izlomi na male komade i stavlja se u smesu tako što se periodično meša dok se čokolada ne istopi i smesa ne postane homogena.
Ostavlja se da se u potpunosti ohladi. Smesa se sipa u kutiju za sladoled ili drugu odgovarajuću sa poklopcem i stavlja se u zamrzivač na jedan dan i na jednu noć.
U posudice za sladoled na dno se izmrve dva keksića sa maslacem. Po njima kašikom se zagrabi čokoladni sladoled.
Voćni kup se ukrašava nektarinom naseckanom na kriškice, i topingom od šumskog voća.
Neka vam je ukusno sa mojim domaćim čokoladnim voćnim kupom sa nektarinama.