Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Melba»Domaći čokoladni voćni kup sa nektarinama

Domaći čokoladni voćni kup sa nektarinama

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Domaći čokoladni voćni kup sa nektarinama
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Ovaj domaći čokoladni desert sa nektarinama je pravi praznik sa čašom sladoleda"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml + 100 ml
  • kristal šećer - 200 g
  • kravlji maslac - 50 g
  • žumance - 3 komada
  • skrob - 1/2 supene kašike
  • organski kakao - 1 supena kašika
  • mlečna čokolada - 100 g
  • nektarina - 1 komad
  • keks sa maslacem - 8 komada
  • toping - po želji, šumsko voće
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu na ringlu se stavlja 500 ml svežeg mleka. U mleko se dodaje i kravlji maslac. Sačeka se da smesa provri i nakon toga se ostavlja na niskom stepenu.

U posudi se mute žumanca mikserom dok ne pobele. Dodaje se skrob, organski kakao i šećer u kristalima i na kraju se dodaje i drugi deo svežeg mleka otprilike 100 ml. I ponovo se muti mikserom.

Dobijena smesa se dodaje u ključalo sveže mleko, tako što se neprestano meša. Odmah nakon što mleko počne da ključa, smesa se skida sa ringle.

Šerpa se stavlja u posudu sa hladnom vodom, čokolada se izlomi na male komade i stavlja se u smesu tako što se periodično meša dok se čokolada ne istopi i smesa ne postane homogena.

Ostavlja se da se u potpunosti ohladi. Smesa se sipa u kutiju za sladoled ili drugu odgovarajuću sa poklopcem i stavlja se u zamrzivač na jedan dan i na jednu noć.

U posudice za sladoled na dno se izmrve dva keksića sa maslacem. Po njima kašikom se zagrabi čokoladni sladoled.

Voćni kup se ukrašava nektarinom naseckanom na kriškice, i topingom od šumskog voća.

Neka vam je ukusno sa mojim domaćim čokoladnim voćnim kupom sa nektarinama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: