Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Čokoladni krem»Keto desert u mikrotalasnoj

Keto desert u mikrotalasnoj

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Keto desert u mikrotalasnoj
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
3 min.
Ukupno
13 min.
Porcije
2
"To što ste na dijeti, na treba da vas sprečava da jedete čokoladu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • psilijum - 2 kašike, husk
  • kakao - 2 kašike, prirodan
  • krem sir - 2 kašike
  • kokosovo ulje - 2 kašike
  • eritritol - 3 kašike
  • voda - 2 kašike, vruća
  • čokolada - 2 kockice, prirodna
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se podele na belanca i žumanca u odvojene posude.

Belanca se mute u sneg. Žumanca se mute mikserom i u njih se dodaje vruća voda u tankom mlazu.

Mute se donbro dok ne nastane pena. U njih se dodaje eritritol i kakao, nakon toga postepeno se dodaje i krem sir, psilijum, istopljeno kokosovo ulje.

Nakon što se pomešaju svi sastojci u homogenu smesu, preraspoređuje se u dve porcelanske čaše, pogodne za stavljajnje u mikrotalasnu.

Svaka čaša se peče 3 minuta u mikrotalasnoj.

Čim se izvadi iz nje dok je još vruće stavlja se kockica crne čokolade preko keto deserta, da može da se istopi čokolada.

Keto desert u mikrotalasnoj se konzumira kašičicom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: