Način pripreme
U posudi se pomešaju bademovo brašno, ja sam koristila mlevene bademe, kakao i prašak za pecivo. Mikserom se posebno mute jaja sa stevijom u prahu dok se ne istopi.
Pomešaju se tečni i suvi sastojci mešajući špatulom i dobijeno testo se sipa na papir za pečenje u malu tepsiju od 24 cm. Kora se peče u zagrejanoj rerni na 180 C otprilike 20-25 minuta, proba se čačkalicom da nema testa.
Izvadi se i ohladi, iseče se na dve polovine. Priprema se krem za keto kolač tako što se zagreva tečna pavlaka, dodaju se komadi čokolade, skida se sa ringle i meša se dok se ne dobije homogena smesa.
Ostavlja se da se malo holadi i dodaje se krem sir ili sitni sir za gustinu. Prva polovina se namaže, stavlja se druga kora odozgo i kakao kolač se pokriva kremom.
Dekoracija sa kriškama kivija i suvim grožđem! Ohladite, isecite i jedite!
Prijatno sa keto desertom sa bademovim brašnom!