Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini sa crnom čokoladom i suvim grožđem

Mafini sa crnom čokoladom i suvim grožđem

Valentina PopovaValentina Popova
Početnik
223
Mafini sa crnom čokoladom i suvim grožđem4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
18
"Mafini koje nećete ignorisati ako vam ih serviraju - garantovano ukusni svaki put!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 3/4 šolje
  • maslac - 125 g
  • rum - 1 esencija
  • so - 1 prstohvat
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1/2 kašike
  • crna čokolada - 100 g
  • suvo grožđe - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se umute sa šećerom i solju, a u njih se postepeno dodaju istopljeni maslac, kiselo mleko i esencija ruma (umesto rima može da se stavi vanila).

Brašno i prašak za pecivo se proseju veoma dobro i u porcijama se dodaju u tečne sastojke. Meša se dok ne postane homogeno.

Tako dobijena smesa se sipa u silikonski kalup za mafine, pri čemu se prvo punu 1/2 svakog kalupa.

Raspoređuje se željena količina čokolade (u parčićima ili narendana) i suvo grožđe i doliva se smesa da dostigne tri četvrtine kapaciteta svakog kalupa, da se vazdušasti mafini ne preliju pri pečenju.

Mafini sa crnom čokoladom i suvim grožđem se peku na 180 stepeni dok ne budu gotovi, pri čemu se proverava čačkalicom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: