Način pripreme
Isecite svinjetinu na srednje komade. Pospite solju i biberom. Isecite zelenu i crvenu papriku, luk, paradajz i šargarepu.
U tiganju zagrejte ulje i pržite meso do lagane zlatne boje.
Krčkajte sa malo vode 15-20 minuta dok ne omekša. Ako ima puno vode, ocedite je i dodajte još ulja.
Sipajte povrće i kuvajte mešajući.
Dodajte šolju od 200 ml opranog pirinča i posle 2-3 minuta pospite alevom paprikom i prelijte sa 3 i po šolje vode.
Začinite po ukusu začinima i prebacite sve u pleh.
Jelo sa svinjetinom pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok meso i pirinač ne budu gotovi.
Izvadite, pospite seckanim peršunom i poslužite.
Veoma ukusna gozba za porodicu je ova svinjetina sa pirinčem i povrćem u rerni!
Prijatno!