Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kuvana svinjetina sa pirinčem i povrćem

Kuvana svinjetina sa pirinčem i povrćem

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Kuvana svinjetina sa pirinčem i povrćem
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Veliki smo ljubitelji jednostavnih jela - em poznato, em mnogo ukusno"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g
  • ulje - 50 ml
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1 komad, zelena
  • zamrznuto povrće - 400 g, miks (grašak i šargarepa)
  • pirinač - 1 šolja
  • paradajz - 1 šolja, iz tegle (može i svež)
  • lovorov list - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašika, ravna
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • peršun - 1 vezica
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na parčiće, operite i osušite kuhinjskim ubrusom. U šerpi zagrejte ulje i dodajte parčiće mesa, pospite biberom po ukusu i pržite dok ne dobiju zlatasto braon boju pri zatvorenom poklopcu, uz povremeno mešanje.

Dodajte na sitno isečen luk i papriku, pržite kratko. Dodajte zamrznuto povrće, paradajz, lovorov list i alevu papriku, mešajte u sipajte vruću vodu.

Ostavite jelo da se krčka na laganoj vatri oko 20 minuta, nakon toga dodajte očišćen i veoma dobro opran pirinač, promešajte i sipajte vruću vodu ako je potrebno.

Kuvajte dok pirinač ne bude gotov, pospite peršunom isečenim na sitno i sklonite janiju sa svinjetinom s vatre.

Ostavite pod zatvorenim poklopcem da se dinsta oko 10 minuta i servirajte kuvanu svinjetinu sa pirinčem i povrćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: