Način pripreme
Isecite meso na parčiće, operite i osušite kuhinjskim ubrusom. U šerpi zagrejte ulje i dodajte parčiće mesa, pospite biberom po ukusu i pržite dok ne dobiju zlatasto braon boju pri zatvorenom poklopcu, uz povremeno mešanje.
Dodajte na sitno isečen luk i papriku, pržite kratko. Dodajte zamrznuto povrće, paradajz, lovorov list i alevu papriku, mešajte u sipajte vruću vodu.
Ostavite jelo da se krčka na laganoj vatri oko 20 minuta, nakon toga dodajte očišćen i veoma dobro opran pirinač, promešajte i sipajte vruću vodu ako je potrebno.
Kuvajte dok pirinač ne bude gotov, pospite peršunom isečenim na sitno i sklonite janiju sa svinjetinom s vatre.
Ostavite pod zatvorenim poklopcem da se dinsta oko 10 minuta i servirajte kuvanu svinjetinu sa pirinčem i povrćem.