Bombone Bundeve

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Bombone Bundeve
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
29/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
20
"U skladu sa praznikom i prazničnim raspoloženjem - bombone Bundeve"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g
  • keks - 300 g, sa maslacem
  • šećer u prahu - 100 g
  • cimet - po ukusu
  • maslac - 60 g
  • orasi - 50 g
  • fondan - zelen
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu stavite u tepsiju i pecite na 200 stepeni oko 35-40 minuta ili dok ne omekša. Sameljite orahe i keks u blenderu.

Nakon što se bundeva ohladi, dodajte joj mlevene orahe i keks. Dodajte šećer, maslac, cimet i dobro promešajte.

Ostavite u frižideru da se smesa stegne. Zatim napravite male loptice i pomoću čačkalice napravite oblik koji imitira bundevice.

Koristite zeleni fondan da napravite drške za bundeve. Stavite bombone u papirne korpe i stavite ih u frižider.

Ako bundeva nije dovoljno žuta, možete dodati narandžastu boju za hranu.

Bombone Bundeve su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
42
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#324193
Korisnik#324193
Veoma kreativno.
19.01.2023 12:20