Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Tart od bundeve i šargarepa

Tart od bundeve i šargarepa

Tart od bundeve i šargarepa
Fotografije: Zornitsa Hristova Mihova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Tart od bundeve i šargarepa - vreme je da obratite pažnju na njega"

Potrebni sastojci

  • maslac - 100 g
  • brašno - 300 g
  • šećer - 2 kašike
  • vanilin šećer - 3 kesice (po 10 g)
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 2 kašike (ili kiselo)
  • Za nadev
  • bundeva - ne više od 1 kg
  • cimet - 1 kašika
  • šećer - 2 kašike
  • šargarepa - 1 komad
  • vanilin šećer - 3 kesice (po 10 g)
* merne jedinice

Način pripreme

Sečemo bundevu na parčiće i kuvamo je. Oljuštimo je i dodajemo šećer, vanilin šećer, cimet, isečenu šargarepu i dobro promešamo.

U posudi pomešamo brašno, jaje, maslac, šećer i vanilin šećer i mesimo testo. Ako je testo previše tvrdo dodajemo malo mleka ili kiselog mleka.

Preko aprčeta papira za pečenje posipamo brašno i nakon toga razvijamo list tesdta, malo većeg od veličine posude u kojoj ćemo peći i prebacujemo u posudu za pečenje. Dodajemo nadev.

Od suvišnog testa sečemo trake u stavljamo preko tarta.

Mažemo maslacem i umućenim jajetom i pečemo u zagrejanoj rerni oko 1 sat.

Tart od bundeve i šargarepa je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: