Način pripreme
Ove palačinke zaista postaju super vazdušaste i mekane. Kada sam ih prvi put napravio, bio sam iznenađen. Sada su često na našoj trpezi.
Žumanca se odvajaju od belanaca.
Žumanca se mute sa ostatkom sastojaka, belanca - odvojeno. Zatim se pažljivo spoje i promešaju, lagano mešajući drvenom kašikom do homogene smese.
U zagrejan tiganj podmazan uljem na sredinu se sipa kutlača smese i ostavi da se sama razlije/*ja koristim mali tiganj i malu kutlaču/.
Peku se na srednjoj do niskoj temperaturi /* ja ih pečem na 5-6 od mogućih 9 stepeni na šporetu/ oko 3-4 minuta sa jedne strane i svega tridesetak sekundi sa druge, da ostanu mekane.
U originalnom receptu uopšte ne peku drugu stranu, ali ja imam malo dete i odlučio sam da ih ipak lagano pržim i sa druge strane. Stavite ih na tanjir i premažite maslacem.
Služe se sa čime god želite i... Sa puno ljubavi!
Male vazdušaste palačinke su spremne.