Način pripreme
1. Suvi hleb se samelje na male mrvice. Za taj cilj se koristi blender ili multipraktik sa odgovarajućom funkcijom.
2. Jaja se umute blago sa šećerom, vanilin šećerom i mlekom. Sipaju se u hlebne mrvice, promešaju se i smesa se ostavlja da odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi.
3. Dno tiganja sa nelepljivim dnom se maže dobro sa 1/2 kašike maslaca. Zagreva se na umerenoj vatri od 9 stepeni na petom, šestom.
4. Pre nego što maslac počne da gori, stavljaju se dve pune kašike smese i raspoređuju se u obliku palačinke, ne veće od 8 cm u prečniku.
5. Svaka palačinka se peče 2 minuta sa jedne strane, nakon čega se okreće na minut sa druge, a ispečena strana se takođe maže maslacem.
6. Gotove palačinke se izvade u tanjir i pokrivaju se čistom krpom da ostanu tople i mekane.
Serviraju se sa omiljenim slatkom ili tečnom čokoladom, a za kontrast može i nešto slano kao što je sir.
Jedan predivan način da upotrebimo preostao suv hleb i da imamo topao i ukusan doručak na trpezi.
Prijatno!