Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Vazdušaste palačinke od hleba

Vazdušaste palačinke od hleba

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78516k960
Vazdušaste palačinke od hleba
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
18/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"Od suvog hleba super možemo da napravimo ukusne palačinke - samo treba da upotrebimo malo mašte"

Potrebni sastojci

  • beli hleb - 100 g, suv
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 120 - 125 ml
  • šećer - 70 g
  • vanilin šećer - 5 g
  • maslac - za mazanje tiganja i palačinki
* merne jedinice

Način pripreme

1. Suvi hleb se samelje na male mrvice. Za taj cilj se koristi blender ili multipraktik sa odgovarajućom funkcijom.

2. Jaja se umute blago sa šećerom, vanilin šećerom i mlekom. Sipaju se u hlebne mrvice, promešaju se i smesa se ostavlja da odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi.

3. Dno tiganja sa nelepljivim dnom se maže dobro sa 1/2 kašike maslaca. Zagreva se na umerenoj vatri od 9 stepeni na petom, šestom.

4. Pre nego što maslac počne da gori, stavljaju se dve pune kašike smese i raspoređuju se u obliku palačinke, ne veće od 8 cm u prečniku.

5. Svaka palačinka se peče 2 minuta sa jedne strane, nakon čega se okreće na minut sa druge, a ispečena strana se takođe maže maslacem.

6. Gotove palačinke se izvade u tanjir i pokrivaju se čistom krpom da ostanu tople i mekane.

Serviraju se sa omiljenim slatkom ili tečnom čokoladom, a za kontrast može i nešto slano kao što je sir.

Jedan predivan način da upotrebimo preostao suv hleb i da imamo topao i ukusan doručak na trpezi.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: