Način pripreme
Ovsene pahuljice i suvo grožđe sameljite u blenderu, ne mnogo sitno. Prebacite u posudu i prelijte vrelim mlekom. Promešajte i ostavite 20 minutai li više da smesa nabubri. Unutra dodajte kakao, prstohvat soli, pčelinji med, 2 jajeta i izgnječite viljuškom meke, zrele banane.
Dodajet sodu za hleb i sve energično mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Smesu prebacite u pleh, obložen papirom za pečenje, odozgo rasporedite izmrvljene orahe i kolač stavite u donji deo (ne direktno na dno da ne zagori) u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo oko 25-30 minuta.
Najbolje da proverite čačkalicom za zube. Ako krene da zagori, možete pokriti peleh folijom.
Gotov čokoladni kolač ostavite da se potpuno ohladi pre sečenja. Ukrasite rastopljenom tamnom čokoladom i svežim voćem po izboru.
Neka vam je slatko i ukusno sa ovim zdravim kolačem bez šećera i bez dodatih masti, veoma ukusan kolač Užitak!