Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba sa lopticama od mesa»Čorba sa ćuftama, krompirom i kuvanom zaprškom

Čorba sa ćuftama, krompirom i kuvanom zaprškom

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Inovator
13134772
Čorba sa ćuftama, krompirom i kuvanom zaprškom
Fotografije: AneliaStefanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Čorba sa ćuftama, krompirom i kuvanom zaprškom - klasika koja nikada ne dosadi."

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • ulje - 20 ml
  • mleveno meso - 250 g
  • fida - 1/2 šolje
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • čubar - 1 kašičica
  • peršun - 5 - 6 strukova
  • so - 1 supena kašika
  • Za zapršku
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Ova čorba sa ćuftama bez pirinča je ukusna i zasitna.

Šargarepe, krompir i paprika se seku na sitne kockice.

Stavljaju se u 1, 5 l hladne vode, dodaje se i pola glavice luka.

Povrće se posoli i stavlja se da se kuva.

Mleveno meso se umesi tako što se začinjava čubrom i crnim biberom. U njega e dodaje ostala polovina glavice luka, kao i malo paprike i šargarepa od koji smo odvojili malu količinu.

Vlažnim rukama se oblikuju male lotpice koje se ubacuju u ključalo povrće.

Kada loptice isplivaju na površinu, u čorbu se dodaje naseckan paradajz i fida.

Čorba sa ćuftama se kuva još desetak minuta, nakon čega se skida sa ringle i dodaje se sitno naseckan peršun.

Za kuvanu zapršku kiselo mleko se sipa u odgovarajuću posudu, dodaje se šoljica vode i jedna kašika brašna. Stavlja se na ringlu i meša se metalnom žicom za mućenje da se ne bi pretvorila u grudvice.

Razbije se jaje u ovu smesu i meša se dok zaprška ne provri.

Nakon toga se skida sa vatre i pomeša se sa nekoliko kutlača vrućeg bujona supe.

Kuvana zaprška se sipa u šerpu u čorbu uz neprestano mešanje.

Čorba sa ćuftama, krompirom i kuvanom zaprškom - klasika koja nikada ne dosadi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: