Način pripreme
U posudu prosejte brašno sa začinima i praškom za pecivo. Umutite maslac sa šećerom. U njih dodajte jaje i dobro izmešajte. Dodajte u suvu smesu i umesite meko testo.
Uvijte folijom i ostavite testo u frižideru na sat-dva. Izvadite i razvijte ga nabrašnjenoj površini.
Keksiće isecite kalupčićima po izboru. Poređajte ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni otprilike 8 minuta (nemojte ih prepeći). Izvadite i ostavite ih da se ohlade. Nakon toga ih ukrasite fondanom u različitim bojama.
Napomena: Broj služi za orijentaciju, zavisi od njihove veličine. Isto se odnosi i na minute pečenja, to zavisi od vaše rerne. Prosto ih nadgledajte - kada porumene, vadite ih.
Ako je vaše testo mnogo lepljivo i teško premeštate keksiće u tepsiju, možete da razvijete direktno na papiru, isecite kalupčiće i odstranite višak testa.
Premestite papir sa medenjacima u tepsiju i pecite.
Medenjaci od đumbira sa fondanom su gotovi.