Način pripreme
Pomešam sve sirove sastojke - isečen luk, narendanu šargarepu, biber i alevu papriku, so, čubar, mleveno meso, razmućeno u vodi, pirinač i ulja. Smesa postaje glatka.
Paprike sam očistila od drški i semenki, posolila sam iznutra i napunila ovom smesom.
Bušim ih vrhom oštrog noža i stavljam u posudu za pečenje, prelivamo ih sa malo ulja, soli i vode, da ih prekrije do sredine.
Nakon toga pokrivam posudu aluminijumskom folijom i stavljam u rernu na sat vremena na 200 stepeni. Sklanjam foliju i dopečemo koricu još pola sata na 180 stepeni.
Serviramo punjene paprike sa razmućenim kiselim mlekom sa malo soli i ulja. Kada si u frci sa vremenom ne praviš kuvan sos. Posula sam moju porciju čilijem u ljuspama.
Paprike punjene telećim mlevenim mesom i pirinčem u rerni su mnogo ukusne!