Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Zapečena Jela»Zapečeni spanać iz rerne

Zapečeni spanać iz rerne

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4215
Zapečeni spanać iz rerne
Fotografije: Lenka
1 / 3
24/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Sezona je spanaća - evo predloga kako da ga iskoristite na najbolji način"

Potrebni sastojci

  • spanać - 500 g
  • sremuš - 1 veza
  • maslac - 50 g
  • kobasica - 300 g
  • jaje - 3 kom.
  • so
  • biber
  • kačkavalj - 150 g
  • pavlaka - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać i sremuš operemo i isečemo na listove. U dudboku šerpu stavimo maslac, pa dodamo sremuš i spanać. Ostavimo da se dinsta 7- 8 minuta. Za to vreme isečemo kobasicu na kolutove.

Kobasicu dodamo spanaću i sremušu. Ostavimo da se dinsta još pet minuta, pa naspemo pavlaku u pomešamo. Pripremimo srednju vatrostalnu posudu i u nju naspemo sadržaj iz šerpe.

Umutimo jaja u posudi i u njih narendamo kačkavalj. Lepo izmešamo pa prelijemo preko spanaća u vatrostalno. Stavimo u rernu na 220 stepeni i pečemo oko dvadeset minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: