Način pripreme
Izvadite meki francuski sir Kamamber iz frižidera 30 minuta pre nego što počnete da ga spremate.
Zagrejte mali tiganj sa nelepljivim premazom (i sa debelim dnom) na jakoj vatri, ali ne čak na maksimalnoj temepraturi da sir ne bi zagoreo.
Istopite maslac u zagrejanom tiganju i stavite Kamamber. Kada njegova korica postane tamno zlatkasta, okrenite ga, stavljajući i drugu kašičicu maslaca.
Ponovo pecite dok se ne dobije zlatkasta korica, nakon čega izvadite na tanjir.
Odozgo namažite slatkom od višanja, čiji se slatko-kiseli ukusu raskošno kombinuje sa aromatičnim sirom. Garnirajte ribizlom i plavim šljivama.
Po želji možete da pospete hrskavim orasima, ja tako generalno radim, ali ovog puta sam ih propustila, jer nisam imala.
Servirajte i konzumirajte dok je pečeni sir topao.
Zapečeni Kamamber sa maslacem i slatkom od višanja je gotov.
Brzo, jednostavno, ukusno i veoma prefinjeno!