Način pripreme
Umutite jaja. Dodajte šećer i nastavite da mutite. Dodajte prosejano brašno, skrob i prašak za pecivo.
Dobro izmešajte i sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite na 180 stepeni oko 15-20 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.
Na isti način napravite braon koru. Od njih isecite okrugle kore prečnika 16-18 cm.
Pripremite krem prema uputstvima. Dodajte im šlag od umućene pavlake.
U drugoj posudi umutite pavlaku. U to dodajte umućenu kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i promešajte.
Stavite prsten na poslužavnik. Stavite braon koru. Prelijte koru šećernim sirupom sa dodatkom esencije vanile.
Premažite belim kremom i obilno pospite krokanom. Stavite belu koru, prelijte sirupom i premažite kremom.
Stavite braon koru, prelijte sirupom, premažite belim kremom i pospite krokanom. Ponovo stavite braon koru, sirup i krem. Opet bela kora, krem i krokan.
Završite tortu braon korom i premažite tortu kremom od pavlake. Ostavite u frižideru da se stegne. Zatim umotajte tortu korom isečenom na trake i premažite je kremom od maslaca.
Pokrijte fondanom i ukrasite figuricama.
Torta Popodnevni čaj je spremna.