Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta Poslepodnevni čaj

Torta Poslepodnevni čaj

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3692k233
Torta Poslepodnevni čaj
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 4
26/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"U svakom trenutku je negde u svetu poslepodne, pa zato mžete da pojedete ovu tortu u svako vreme, bez griže savesti"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • brašno - 120 g
  • skrob - 2 kašike
  • prašak za pecivo - 1 komad (10 g)
  • vanila - 1 komad (0, 2 g)
  • za braon kore
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • brašno - 130 g
  • kakao - 1 kašika
  • prašak za pecivo - 1 komad (10 g)
  • esencija - 1/2 komada , rum
  • za beli krem
  • krem - 1 komad, instant, vanila (40 g)
  • sveže mleko - 400 ml
  • pavlaka - 150 ml
  • za krem od pavlake
  • pavlaka - 400 g
  • kisela pavlaka - 3 - 4 kašike
  • šećer u prahu
  • za posipanje
  • krokan od oraha - 300 g
  • kora - 1 komad, gotova
  • šećerni sirup
  • esencija vanile
  • krem od maslaca
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja. Dodajte šećer i nastavite da mutite. Dodajte prosejano brašno, skrob i prašak za pecivo.

Dobro izmešajte i sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite na 180 stepeni oko 15-20 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.

Na isti način napravite braon koru. Od njih isecite okrugle kore prečnika 16-18 cm.

Pripremite krem prema uputstvima. Dodajte im šlag od umućene pavlake.

U drugoj posudi umutite pavlaku. U to dodajte umućenu kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i promešajte.

Stavite prsten na poslužavnik. Stavite braon koru. Prelijte koru šećernim sirupom sa dodatkom esencije vanile.

Premažite belim kremom i obilno pospite krokanom. Stavite belu koru, prelijte sirupom i premažite kremom.

Stavite braon koru, prelijte sirupom, premažite belim kremom i pospite krokanom. Ponovo stavite braon koru, sirup i krem. Opet bela kora, krem i krokan.

Završite tortu braon korom i premažite tortu kremom od pavlake. Ostavite u frižideru da se stegne. Zatim umotajte tortu korom isečenom na trake i premažite je kremom od maslaca.

Pokrijte fondanom i ukrasite figuricama.

Torta Popodnevni čaj je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: