Način pripreme
Za fil: Stavite mleko da provri i dodajte dve vanile unutra. Žicom umuite jaje, žumance, šećer sa prstohvatom soli.
Dodajte prosejn skrob i prosejano brašno i dobro promešajte. Dodajte smesu u mleko uz neprestano mešanje. Kad se zgusne, skinite sa vatre i pokrijte streč folijom.
Za koru: Umutite jaja sa šećerom na mekan krem. Dodajte dve vanile i prosejano brašno i dobro promešajte. Smesu sipaje u pleh prečnika 24 cm, obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.
Hladnu koru podelite na dva jednaka dela po horizontali. Pripremite sirup tako što pomešate sastojke za njega i kad provri, skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Prelijte jednu koru delom sirupa i rasporedite fil preko nje. Stavite drugu koru i prelijte preostalim sirupom.
Za ganaš: U šerpu stavite sastojke za ganaš. Stavite na tihu vatru i neprestano mešajte dok se čokolada ne rastopi. Ostavite da se ohladi i prelijte sastavljenu tortu.