Način pripreme
U plastičnu činiju staviti maslac sobne temperature. pa ga penasto umutiti sa rumom i šećerom.
Dodavati jedno po jedno jaje uz neprestano mućenje. Zatim dodati jogurt i umutiti sve u glatku smesu.
Brašno prosejati, dodati prašak za pecivo i kakao koji ste takođe prethodno prosejali, pa dodati i sodu bikarbonu. Kratko mutiti sve zajedno da se sastojci lepo sjedine.
Na kraju dodati oprane, iscepane višnje i blago ih promešati. Ostaviti koju višnjicu da se stavi na kolač prilikom služenja.
Pripremiti pleh, tako što ćete ga prvo premazati uljem, pa posuti sa brašnom. Zatim pripremljeno testo razliti u pleh.
Rernu zagrejati na 190 stepeni C i peći kolač oko 25 minuta. Za svaki slučaj proveriti čačkalicom da li je kolač dobro pečen.
Čokoladu najbolje mlečnu otopiti sa malo ulja i premazati preko kore i onda ostaviti kolač da se ohladi.
Šlag umutiti i prilikom serviranja ukrasiti svaku kocku šlagom i višnjom. Po želji dodati i čoko mrvice.
Prijatno uz čokoladne kocke sa višnjom.