Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Krofnice»Domaće krofnice bez prženja

Domaće krofnice bez prženja

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Domaće krofnice bez prženja
Fotografije: Liudmila
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Jedan dijetalniji i zdrav način da spremite krofnice - bez prženja i štetnih masti."

Potrebni sastojci

  • belo brašno - 300 g
  • so - 1/2 kašičice
  • med - 3 supene kašike
  • vanila - 1 kesica
  • kisela pavlaka - 50 g
  • ovseno mleko - 100 ml
  • živi kvasac - 10 g
  • šećer - 1 kašičica
  • jaja - 1 komad
  • Za posipanje
  • šećer u prahu
  • Dekoracija
  • tečna pavlaka
  • krem - sa ukusom po želji
  • čokoladne mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

Pre svega aktiviramo kvasac u mlakom ovsenom mleku, zajedno sa kašičicom šećera i malkice brašna. U brašno koje bi bilo dobro da se proseje, stavljam so i med, kiselu pavlaku, blago umućeno jaje i aktivirani kvasac i pomoću kašike veoma dobro mešam.

Lepljivo testo za krofnice pokrivam providnom folijom i ostavljam na sat vremena da nadođe. Kada je gotovo, lagano ga premesim sa malo brašna i ponovo pokrivam folijom na kratko, deset minuta.

Nakon toga ga razvijam u koru debljine otprilike centimetar. Čašom sečem kružiće. I na većini pravim rupu prstom. Neke sečem kao srculenca kalupom za kolačiće. Pečem na papiru za pečenje kada još jednom nadođe. Stavljam u hladnu rernu i uključujem na 190 stepeni. Peku se dok se ne dobije zlatkasta boja.

Gotove krofnice još tople sam premazala tečnom čokoladom i posula sam šećernim mrvicama.

Druge sam namazala krem jagodom od skroba, toplog spremljenog prema uputstvima na pakovanju. Treće sam posula šećerom u prahu.

Ukras je u potpunosti voće po vašoj želji i mogućnostima.

E to je. Ispale su veoma mekane i vazdušaste, tope se u ustima, veoma su ukusne! Sve su super, ali krofnice sa čokoladom su klasika.

Domaće krofnice bez prženja koje možete probate već danas.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: