Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Tikvice u Rerni»Hrskave tikvice bez prženja

Hrskave tikvice bez prženja

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
1001737045
Hrskave tikvice bez prženja
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 4
29/07/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Sjajne hrskave tikvice u rerni - omiljeni ukus"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • kukuruzno brašno - 1/2 šolje
  • so
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • aleva paprika - dimljena
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • Za sos
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • mirođija
  • so - po ukusu
  • beli luk - 2 čena
  • biber - šareni
* merne jedinice

Način pripreme

Hrskave tikvice bez prženja kojima niko ne može da odoli.

Operemo i isečemo tikvice na krugove debljine oko pola centimetra.

Spremamo veliku posudu za pečenje, stavljami isečene tikvice u nju, posipamo ih brašnom, sa malo soli, belim lukom u prahu i dimljenom alevom paprikom. Promešamo ih dobro da se brašno ravnomerno polepi po njima.

Sipamo malo maslinovog ulja preko njih.

Pečemo tikvice u rerni na 180 stepeni dok ne budu zlataste.

Za to vreme spremamo sos, mešajući isečenu mirođiju i beli luk sa kiselim mlekom, začinjavamo solju i šarenim biberom i stavljamo u frižider, dok se peku hrskave tikvice.

Serviramo tikvice sa sosom od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: